lördag, februari 07, 2009

Omelettrulle med baconröra

Oj, så gott det var!
Blev riktigt mätt på gårdagens middag, så jag tänkte dela med mej av receptet.
Tyvärr var jag för ivrig att börja äta, så jag hann inte knäppa fast någon bild åt er ;-)

2 portioner, Baconröra
1 paket bacon
1 msk hackad lök
1 dl creme fraiche
peppar

2 portioner, Omelett

4 ägg
1 dl vispgrädde
smör till stekningen

GÖR SÅHÄR:

Finsrimla bacon och stek i het panna. Låt svalna på hushållspapper.
Rör samman övriga ingredienser försiktigt så att röran behåller en tjock konsistens. Droppa dit överflödigt fett från baconet. Krydda.

Rör samman ägg och grädde. Hetta upp stekpannan med smör på medelhög värme.
Häll ner äggsmeten i pannan när smöret slutat bubbla.
Grädda omeletten genom att skaka pannan så att smeten rinner ner och stelnar.
Steks på bägge sidor.
Är det svårt att vända på omelleten; stjälp upp den på en tallrik och vänd ner i stekpannan igen, med den nya sidan upp.
Lägg sedan upp den på smörpapper. Låt svalna lite.
Ska den serveras kall kan ometten rullas ihop utan fyllning och förvaras i kyl tills det är dags att äta.
Annars; bred ut baconröran över hela ytan. Rulla ihop till en fast rulle.
ÄT & Njut!

Den blev underbart god!
Och mättande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar